november 18, 2015
Waldorfsalade met een restje kip
Ben je voor ergens deze week nog op zoek naar een lunchsalade en heb je toevallig nog een restje kip en wat druiven in je ijskast liggen?
Probeer dan eens deze Waldorfsalade met een restje kip
De waldorfsalade is een klassieker in de Amerikaanse keuken en perfect voor als ook tijdens de Herfst en Winter slaatjes wilt blijven eten. Knapperige appel en selder met zoete druiven en geroosterde walnoten. In het origineel recept wordt er voor de dressing gebruik gemaakt van mayonaise, maar ik lust het liever met yoghurt en een beetje walnotenolie.
Oorspronkelijk is dit slaatje dus vegetarisch, maar met een restje kip maak je er snel de perfecte lunchsalade van!
(bron beeld: shutterstock.com)
Waldorfsalade met kip
Ingrediënten
- 3 EL yoghurt
- 1 EL citroensap
- peper en zout
- 1 EL walnotenolie
- 1 zoete appel(en) in blokjes
- 1/2 kopje druiven liefst rode (ontpit en gehalveerd)
- 1/2 kopje selder in fijne blokjes
- 1/2 kopje walnoten geroosterd en grrof gehakt
- 4 handvol salade knapperige, groene sla zoals Romeinse sla is een goede keuze, maar kan evengoed voor gemengde jonge sla kiezen.
- restjes kip optioneel
Instructies
- Meng de yoghurt en het citroensap en de walnotenolie en kruid naar smaak met peper en zout. Eventueel kan je nog een lepeltje mayonaise toevoegen.
- Was de sla, dep hem goed droog en schik hem op een bord.
- Meng de blokjes appel en selder en de druiven door de dressing.
- Schep de waldorf-mengeling op de salade en garneer met de walnoten.
- Voeg voor een niet-vegetarische versie een restje kip toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments